martes, 23 de octubre de 2012

Rías Baixas Territorio Gastronómico 2012

PRESENTACIÓN ACTUACIÓNS “RÍAS BAIXAS, TERRITORIO GASTRONÓMICO” 2012.

Data 23/10/2012
Hora 12:00 h.
Lugar Sede Turismo Rías Baixas.

PROGRAMA
 12:00 h. Recepción dos asistentes.
 12:05 h. Benvida do Presidente da Deputación, D. Rafael Louzán Abal.
 12:10 h. Exposición dos programas técnicos pola Xefa do Servizo de TurismoRías Baixas, Dna. Ruth González Reyes.
 12:20 h. Palabras da Presidenta da Federación de Prazas de Abastos de Galicia, Dna. Elena Otero Serantes .
 12:25 h. Palabras do Vicepresidente do Grupo Gastronómico Nove, D. AlbertoGonzález Prelcic.
 12:30 h. Atención ós medios informativos.

Seminarios“Vén ó Mercado”23, 24 e 25 outubro
Concurso Receitas“Cociña me Mercado”A partir do 29 out.
Showcooking“Cociña de Mercado”Novembro

Días: 23, 24 e 25 de outubro
Seminarios de intercambio de experiencias para vendedores dos mercados municipais.
Centrados en:
 Promocionar e impulsar os mercados municipais como lugares de venta con tradición e de confianza.
 Renovar e dinamizar a súa actividade e oferta comercial.
 Adaptarse ós cambios que se están a producir nas necesidades dos consumidores/clientes.

Dirixido a……
 Vendedores dos Mercados Municipais
 Responsables Municipais con competencia en materia de mercados municipaisImpartidos polo Subdirector Xeral de Comercio da Generalitat Valenciana e pola Presidenta da Asociación de Comerciantes del Mercado Municipal de Aldaia (Valencia).

Días: estase a levar a cabo desde o 19 de outubro
Concurso de Receitas para vendedores dos mercados municipais co que se busca promocionar eimpulsar estes espazos de vida como lugares de compra con tradición e de confianza.
Levarase a cabo nos mercados municipais de: Portonovo, O Grove, Caldas de Reis, Bueu, PorriñoPonteareas, Vilagarcía de Arousa e Redondela.
As receitas seleccionadas serán incluídas nos Tótems interactivos colocados nos mercados.
Buscando…..
 Atraer novos perfís de consumidores.
 Renovar e dinamizar a actividade e a oferta comercial dos mercados.
 Promocionar e por en valor a imaxe dos mercados municipais e dos seus vendedores

Días: novembro 2012
Incluír nos Tótem xunto coas receitas dos praceiros outras facilitadas por cociñeiros galegos recoñecidos como son os integrantes do Grupo Nove.

Colaboran os seguintes Restaurantes:

Eirado da Leña (Pontevedra)
Culler de Pau (O Grove)
Casa Solla (Poio)
Yayo Daporta (Cambados)
Pandemonium (Cambados)
Pepe Vieira Camiño da Serpe (Raxó)
Silabario (Tui)

Buscando……..

 Vincular o prestixio da cociña galega cos produtos frescos e de calidade que se poden atopar nos nosos mercados municipais.
 Dinamizar e promocionar os mercados.
 Dar prestixio á imaxe dos Mercados Municipais, fidelizar os clientes e atraer novos perfísde consumidores como potenciais clientes.
As receitas se insertarán nos Tótem xunto cunha fotografía do/a autor/a e formará parte doscontidos dos 8 Tótems colocados nos mercados.
Para levar a cabo a presentación desenvolverase en cada un dos 8 mercados un Showcooking baixo a denominación “Rías Baixas, Territorio Gastronómico”.

Cociña de Mercado protagonizado polos cociñeiros do Grupo Nove.
Para o desenvolvemento do Showcooking instalaríase nos propios mercados un stand recreando unha cociña na que se elaboraría en directo unha das receitas que aportaron e que figura nos Tótems.