martes, 13 de noviembre de 2012

Concurso Pinchos Sabores de Outono Ourense 2012

Presentada la nueva edición de Sabores de Outono 2012

La mejor opción de ir de pinchos y tapas por Ourense

O alcalde de Ourense, Agustín Fernández, presentou esta mañá, unha nova edición do Concuso de pinchos "Sabores de Outono", que se celebrará na cidade dende o vindeiro luns, 19 de novembro, e ata o día 2 de decembro e que ten coma obxectivo convidar aos veciños e veciñas da cidade a descubrir e saborear a mellor gastronomía da cidade que arrisca e sorprende en pequenos bocados.
Esta edición, con 53 establecementos participantes (41 concursarán na dinámica de pinchos de Outono e otros 17 propoñen un menú específico con motivo do concurso), fronte aos 26 da edición anterior e que a converten na máis participativa e poñen en valor a importancia e calidade gastronómica de Ourense. Espetadas, tostas, filloas, risottos, montadiños, petiscos, caprichos, delicias e bocados de toda clase son os suxerentes nomes e presentacións coa que os establecementos nomean as súas creacións para esta nova edición do Concurso de Pinchos de Outono.
Como xa é traicional os establecementos participan coa elaboración e presentación única dun pincho, e o único requisito esixido é que na sua creación conteñan castañas ou cogumelos, productos representativos da gastronomía local nesta tempada. Ao remate da 5ª edición, o 2 de decembro, terá lugar a lectura do fallo do xurado e farase entrega dos premios. Haberá 3 categorías: xurado, prensa e popular.
Os outorgados polo xurado especializado, composto por 5 membros, personalidades recoñecidas no sector gastronómico, valorarán os pinchos e menús mási senlleiros e de maior calidade gastronómica. Outro dos premios será outorgado polos medios de comunicación que o escollerán tras unha degustación e o terceiro, e último, será o tradicional premio popular ao que están chamados a participar tódolos ourensáns. A iniciativa suscríbese no convenio co Instituto de Turismo de España (Turespaña) e é desenvolta polo Concello de Ourense a través da Concellería de Turísmo coa empresa de Turismo de Ourense S.A (Ourentur) e a Unión de Hosteleiros. É sen dúbida unha aposta pola cociña creativa e de calidade que reivindica a gastronomía ourensá coma unha característica específica da cidade e explora as posibilidades dunhas materias primas autóctonas e exquisitas.
O alcalde suliñou a iniciativa como "por en valor a nosa cidade como destino turístico e a necesidade de seguir sumando esforzos entre todos por ese interese común que é Ourense e a súa posta en valor como destino turístico e cidade dinámica que xenere riqueza e emprego".