sábado, 25 de mayo de 2013

Feira Queixo Antas de Ulla

Feira do queixo Antas de Ulla domingo 26 mayo 2013

El sábado 25 tendrá lugar el concurso degustación en establecimientos de Antas de Ulla
 
El domingo será el día grande con pasacalles, pregón, bailes y actuaciones.
 
Os Queixos:
 
Queixo Arzúa-Ulloa e Queixo Arzúa-Ulloa de Granxa : Caracterízase pola súa forma lenticular ou cilíndrica. A súa codia, fina e elástica, de cor amarela, brillante, limpa e lisa. Elaborado con leite pasteurizado, o periodo de maduración mínimo é de seis días. O seu diámetro está comprendido entre 100 e 250 mm, e o peso das pezas oscila entre 0,5 e 3,5 Kg. O seu aroma lácteo, lembra o da manteiga, e do yogur, con matices de vainilla, nata e noz. O sabor é lixeiramente salgado e de acidez media ou baixa.
 
Queixo Arzúa-Ulloa Curado: Elaborado con leite de vaca cru ou pasteurizado, o periodo de maduración mínimo é de catro meses. De forma lenticular ou cilíndrica, o seu diámetro está comprendido entre 120 e 200 mm, e o peso das pezas oscila entre 0,5 e2,5 kg. Teñen coida de cor armarela moi intensa , brilante e de aspecto graxo. O seu aroma é moi intenso, cun forte ollor a manteiga lixeramente rancia. Sabor salgado, de baixa acidez e amargor medio