sábado, 31 de enero de 2015

Cocido do Porco Celta en Sarria, Lugo

Hoxe 31 de xaneiro en Sarria levarase a cabo a celebración do VII Cocido do Porco Celta dá Comarca de Sarria. Este evento vai pola súa sétima edición como exaltación da excelencia do porco celta. Que até fai moi pouco tempo achábase en perigo de extinción.


Restaurantes e hoteis da comarca concienciados desta realidade, cooperan na exaltación do produto anualmente na súa elaboración tradicional.

PREGÓN: Dr. Guillermo Jesús Jiménez Sánchez (Almadén, Cidade Real, 24 de decembro de 1940) é un xurista español, que de 1998 a 20111 foi Maxistrado do Tribunal Constitucional e, entre 2004 até o final do seu mandato, Vicepresidente do mesmo. Biografía.

Programa:
Día 30 (venres)

Tapeo do Porco celta nos bares que participan.

Día 31 (sábado)

13,00h.  Recepción de participantes e actuación grupo de gaitas.
13,15h.  Presentación e nomeamentos de "Tixoleiros" e "Cazoleiras" 2015  a cargo de Dr. Carlos Lema Devesa Catedrático Dereito  Mercantil da U. Complutense e membro da Academia Galega de Gastronomía.
13,30h. Pregón.
14,30h Comida degustación
16,00h. Actuación da cantante Lucía
18,00h. Clausura do evento
20,00h. Actuación en directo dun Dúo na Sala Buddha.
Día 1 (Domingo)

Nos restaurantes dos establecementos organizadores:
Xantar Ovos fritos con chourizo