lunes, 7 de septiembre de 2015

Galician Gourmet Extravaganza productos gallegos por todo el mundo

Expo Galician Gourmet Extravaganza
Con estos participantes que llevarán los productos de Galicia por todo el mundo

Londres, Nueva York, Dubai, Shanghai, Sidnei o Tokio podrán disfrutar de la gastronomía gallega.

Toda la información en la web oficial: Gourmet Extravaganza

BRÉTEMA – auga de mar

A auga do mar foi considerada desde a antigüidade como unha fonte de saúde inesgotable e gratuíta, proporcionando moitos beneficios, grazas á semellanza entre o plasma mariño e o plasma humano.

CACHENA DE SAN BREIXO – carne artesanal de vacún

Estes animais teñen unha configuración moi especial, destacando o seu tamaño pequeno (considerada  como  a  raza  vacún  máis  pequena  do  mundo),  a  súa  harmonía  corporal,  a  gran cornamenta e a expresividade do rostro cunha mirada en alerta permanente.
A  raza  cachena  ten  unha  alimentación  100%  natural  en  leite  materno,  pasto,  forraxe  seleccionada, cereais sen aditivos e todos os recursos que a natureza, con toda a súa biodiversidade, lles dá: bagas, landras, castañas, cogomelos...

CAFÉS CANDELAS – café sublime

O tempo do café chegou a ser un momento especial con carácter propio. Un lugar no tempo onde todos podemos apreciar a esencia dunha fermentación que transmite intensidade a todos os sentidos.

CALABIZO – chourizo de cabaza

Como gourmets, dúas mulleres desempregadas querían recuperar receitas tradicionais da cociña galega, onde produtos de orixe vexetal tiveran un papel fundamental. É así que acabaron por inventar este chourizo vexetariano. Probaron varios vexetais, e a mellor resposta e resultado de secado, cura e afumadura foi a cabaza, pero non calquera cabaza. O chourizo Calabizo ten, sorprendentemente, o mesmo gusto que o do chourizo cocido de porco.

CASTAÑA DE GALICIA

Toda a súa vida, dende a infancia, Jesús Quintá estivo profesional e emocionalmente relacionado coa castaña e así, cando en 2009, a castaña galega foi recoñecida como unha Indicación Xeográfica Protexida, Jesús alcanzou un dos seus maiores desexos: a castaña galega foi distinguida pola súa diferenza na calidade e característica organoléptica derivada da súa localización xeográfica. Este recoñecemento é ademais unha forma de evitar o uso fraudulento da castaña que non é galega.

FABA DE LOURENZÁ

O aroma a amidón doce, a textura amanteigada e pel inapreciable, a súa forma característica e inconfundible así como o seu branco resaltante, fan ao degustala o despertar dos cinco sentidos.

FINCA VIÑOA – D.O. RIBEIRO

Finca Viñoa está deseñado para embotellar o “terruño” dunha finca moi especial pola súa localización, polos seus chans, pola excepcional orientación que permite que as uvas acaden a maduración perfecta. Nós embotellamos o cariño posto en recuperar as terrazas centenarias que as xeracións anteriores seleccionaron como o lugar ideal para facer o mellor Ribeiro.

GALIÑA DE MOS

Trala recuperación da raza autóctona de polos de Galicia - a galiña de Mos - podemos volver a ofrecer un produto excepcional, como o que criaban as nosas avoas para os consumidores máis esixentes.
Esta raza de polo autóctono galego representa os mellores valores da nosa terra, como as orixes, a tradición, a forza, a beleza e calidade de Galicia, así como o pobo galego.
A galiña de Mos é altamente valorada pola súa dureza, capacidade de adaptación en condicións extremas, ovos de alta calidade e carne dun sabor exquisito e pobre en graxa.

GRELOS DE GALICIA

Poucos produtos do campo están tan arraigados na cultura galega coma o nabo. Debido á súa adaptación ao clima frío e húmido, está perfectamente adecuado ás características de Galicia e, ao longo dos séculos, as referencias ao seu cultivo e consumo son numerosos.
Como vexetal típico de Galicia, é un dos ingredientes básicos para a elaboración dalgúns dos pratos máis representativos da cociña galega, como por exemplo o caldo de carne, o pote galego e o xamón cocido con follas de nabo. Indudablemente, os grelos de Galicia diferénciannos da cociña tradicional de calquera outra rexión.

LACÓN

O termo lacón é unha palabra galega derivada do Latín lacca, faltando de tradución a calquera outro idioma. Refírese á pata dianteira do porco, especialmente á súa carne cocida. Estamos, polo tanto, ante un concepto xenuíno que define un produto enraizado ás tradicións máis antigas da terra galega.

LA CHICA DE AYER – D.O. RIBEIRO

Nós colleitamos durante a tardiña. O resto son detalles.

MAGUS - San Simón Da Costa

Para saber a orixe do queixo temos que volver aos tempos das cidades castrexas que habitaban as montañas de Carba e Xistral. Na Idade Media, a importancia deste queixo estaba no seu gran valor, que foi utilizado como forma de pago de foros e décimos.
O seu distintivo sabor afumado tornouse na súa marca rexistrada, grazas á madeira que se utiliza a partir da árbore común da área: o bidueiro.
O queixo San Simón que sae do taller, elaborado coa súa receita tradicional, conseguiu ser recoñecido como un queixo de alta calidade en Galicia e máis aló das nosas fronteiras. O seu sabor e textura triunfa nos mercados aos que chega.

MEXILLÓN DE GALICIA

Certamente, as Rías Galegas son consideradas como un dos depósitos de fitoplancton máis importantes do planeta, e esta abundancia de fitoplancton, que é o principal alimento dos mexillóns, ofrece as características de palatabilidade, textura, sabor e cor, que fan do mexillón galego diferente a calquera doutra orixe. Soamente os mexillóns que realmente veñen de Galicia poden levar a marca Mexillón de Galicia na embalaxe como un sinal exclusivo e distintivo.

MERLUZA DE CELEIRO

A merluza de Celeiro é un dos favoritos da empresa nos seus menús. A excelente consistencia (carne suave e fina) e versatilidade permiten a preparación dun número variado de pratos con merluza de Celeiro como ingrediente principal.

MEL DE GALICIA

En Galicia podemos gozar dun clima particularmente suave con moita choiva durante todo o ano. Estes factores, ademais das características especiais dun solo granítico e a influencia dos ventos e mareas, dan orixe a unha rica e variada flora, permitindo tanto a produción de mel monofloral como a dun amplo abano de mel de milflores. Os apiarios galegos son pequenos e permiten que poidan ser mimados con coidado polo apicultor. A calidade nos procesos de obtención e envasado do produto distingue o noso traballo.

MONTERREI D.O.

Monterrei está situado na provincia de Ourense, e fai honra ao seu nome. Posúe unha fortaleza na cima do pobo que fai dela o lugar ideal para ver as viñas da rexión e que antano foi utilizada para afastar aos portugueses no século XVII. A DO Monterrei é a última denominación de Galicia e foi creada hai pouco máis de dez anos. Posúe un rico programa cultural para apoiar os seus viños: a maioría das termas naturais da rexión atópanse aquí e o mercado da cidade de Verín ten unha longa tradición de entroidos cheos de cores, moi popular en España. A produción está tradicionalmente centrada en uvas brancas, principalmente Dona Branca, como é coñecida localmente. Con todo, os brancos máis impresionantes veñen das uvas Godello ou Treixadura. Os viños tintos, sobre todo o Mencía e cada vez máis o Tempranillo, están xurdindo con maior complexidade dalgúns dos produtores establecidos recentemente.

NORDÉS – xinebra e vodka

Nordés Gin é unha xinebra destilada lentamente e con calma. Co fin de obter a augardente de viño, que é a alma do produto, emprégase unha porción de uva local galega Albariño. O destilado matízase coa maceración de doce botánicos de proximidade e de ultramar. Nordés Vodka de gran pureza, con pataca da nosa terra, destilada só tres veces para preservar a personalidade, na Galicia profunda, lentamente, sen présa, no noso alambique de cobre, respectando as tradicións e o patrimonio local.

OLEI, aceite de oliva virxe extra

A unión de tradición e innovación convirten a Olei nun produto único, cunha limitada produción de aceituna centenaria galega “brava”, empapando de personalidade e carácter ao produto final, envolvendo a todo aquel que probe Olei nunha sensación aromática propia das zonas nas que nace.

ORUJO DE GALICIA

O orujo de Galicia é unha bebida espirituosa obtida por fermentación e destilación de borras e bagazos obtidos a partir de uvas que se recollen na área xeográfica de Galicia. Pode ser comercializado ben o ano da súa produción, inmediatamente ou tras un período de repouso, ou logo de ser sometido a un proceso de envellecemento. Importante mencionar tamén é a gran variedade de tipos de licores e gustos.

PORCO CELTA – carne artesanal de porco

A raza porco celta estaba practicamente desaparecida en 1980, sobrevivindo como un recurso en moitas familias rurais de Galicia. Estes exemplos illados en distintas bastións de Galicia, representou o principal fundamento para a recuperación da raza a finais dos anos noventa. A raza porco celta caracterízase pola súa rusticidade, perfectamente adecuado para o ambiente en que evoluciona, o pastoreo estacional e alimentándose de recursos naturais como landras, castañas e brotes de vexetais dos extensos e ricos bosques autóctonos de Galicia.

PORTO-­‐MUIÑOS

Porto-Muiños é unha empresa familiar formada por marido e muller, Antonio Muíños e Rosa Mirás, que comezou a vender algas en 1998. Os primeiros anos, procesaban as algas para vendelas secas e en conserva. Hoxe en día os seus produtos pódense atopar en forma de po, salgados e frescos, sendo esta última moi exitosa. As algas Porto-Muiños son distribuídas non só en toda España, senón tamén en todo o mundo.

QUEIXO DO CEBREIRO

Os Reis Católicos, Carlos III, Isabel de Portugal... son algúns dos monarcas dos que se sabe documentalmente que coñeceron o Queixo do Cebreiro. Un producto que no século XVII era o cuarto máis caro do mundo pero que en 1989 só se fabricaba para o autoconsumo. O manxar de reis recuperouse e volve gozar agora do seu merecido prestixo.

QUESERÍA O BREXEO – queixo de tetilla

Este queixo de tetilla caracterízase pola súa forma cónica ou convexa. Posúe unha fina e elástica pel de cor amarelo palla. A pasta é moi cremosa, suave, con poucos ollos e de cor branco amarelado. A súa fragrancia é suave e lixeiramente aceda. O seu sabor é lácteo, amanteigado, un pouco acedo e lixeiramente salgado.

TARTA DE SANTIAGO

A receita para a Torta de Santiago ten unha orixe descoñecida, porque non hai datos de consumo de améndoas en Galicia durante a Idade Media, pero sábese que este produto era un luxo que poucas persoas podían pagar.

RÍAS BAIXAS D.O.

O Océano Atlántico, outeiros, bosques de piñeiros con vistas a fermosas calas; vides preparadas en pérgolas e viños frescos, aromáticos e lixeiros para complementar a mellor variedade de produtos do mar. Benvido a Galicia, a España verde e a casa do viño de gran calidade e máis demandado do país: o Albariño da DO do litoral Rías Baixas. Esta DO hai nada que saiu da adolescencia, e ningún restaurador sofisticado excluiría un Albariño da súa lista, especialmente se ofrece unha variedade de peixes. Os mercados locais de Galicia presentan unha ampla selección de frutos do mar, incluíndo os percebes, o polbo, as ostras, os camaróns, todas as variedades de luras, a dourada e a robaliza que van perfectamente cos viños Albariño.
Grazas a un salto de calidade e os beneficios de modernas técnicas de vinificación, o Albariño captou a imaxinación tanto na casa como fóra, e as viñas fóronse expandido nos últimos anos para manter o ritmo da demanda destes viños.

RIBEIRA SACRA D.O.

A Ribeira Sacra está situada no corazón de Galicia e esta DO é moitas veces descrita como a máis pintoresca da rexión. A paisaxe é unha combinación de ríos - os ríos Miño e o Sil atópanse aquí - e exuberantes outeiros verdes con viñas en terrazas espectaculares. Atender as vides nestas paraxes é un traballo rompe-costas, pero as recompensas son cada vez máis palpables nos viños que emerxen nesta área.
Situada a algunha distancia das cidades máis movidas da costa, esta área é moi tranquila, puidéndose escoitar só o son dunha gaita distante que nos lembra que estamos na España celta.

RIBEIRO D.O.

Ribeiro, situado no sur de Galicia e ao leste das Rías Baixas, presenta un clima máis quente que o seu veciño costeiro e non con moita choiva. Os seus viñedos están situados ao norte e ao sur do río principal, o pintoresco Miño. Ribadavia, coroada pola igrexa gótica do século XIV Santo Domingo, é a principal cidade e ben paga a pena unha visita. Os viños brancos dominan en Ribeiro e a afroitada e aromática Treixadura é a principal uva, acompañada en ocasións cun toque de Albariño, Godello, Torrontés ou Loureira para realzar combinacións. Os viños a miúdo chegan a 13ºC, pero contan cunha boa e equilibrada acidez e estrutura, converténdose nunha combinación ideal para a comida. Galicia é famosa pola súa gran variedade de peixes do mar e do río, e aínda ten moito máis por descubrir. As especialidades locais inclúen empanadas de carne ou peixe, pan de millo, o cremoso queixo de tetilla e os pementos de Padrón.

TERNERA GALLEGA

Galicia é unha comunidade autónoma na que fai máis de 3.700 anos que se produce carne de vacún. Este é, por tanto, un produto agroalimentario con tradición e historia.
A carne comercializada como Ternera Gallega é exclusivamente de tenreiros nacidos, criados e sacrificados en Galicia, procedente de razas autóctonas e os seus cruces e que superaron un riguroso programa de control integral. A alimentación dos bezerros baséase no leite materno primeiro e posteriormente no uso da forraxe natural propia da granxa e de forraxe producida exclusivamente con produtos de orixe vexetal - sobre todo cereais - previamente controlada e autorizada polo Consello Regulador.

VALDEORRAS D.O.

A DO de Valdeorras está situada na entrada de Galicia, no leste da rexión. Está constituída por tres cidades: A Rúa, Villamartín e O Barco. O Río Sil, que discorre de leste a oeste a través da DO, é a característica dominante da paisaxe. Valdeorras está situado en torno a 150 km da costa e o clima é o máis continental de todos os de Galicia.
Nos últimos anos houbo un gran entusiasmo en torno á uva branca Godello que foi redescoberta como unha variedade de gran personalidade e posicionándose como artista estrela da rexión. Godello é agora a Valdeorras o que Albariño é a Rías Baixas.