miércoles, 2 de noviembre de 2016

Locales participantes Pontedetapas Pontevedra 2016

Pontedetapas Pontevedra 2016

Listado de locales participantes tapas e cóctel

Un total de 52 establecementos hostaleiros da cidade participan na nova edición de Pontedetapas: 32 deles competirán por facerse co premio ao mellor bocado tradicional, 25 co premio ao mellor bocado creativo e 13 co de mellor cóctel. Ademais manterase o premio do público Tapa Pontevedra.

Pontedetapas 2016 terá lugar do xoves 3 de novembro ao domingo 20 de novembro, 

Mantéñense os mesmos prezos que o ano pasado: 2 euros por tapa e 3 euros por cóctel.

Participantes

TAPAS TRADICIONAIS

A Casa da Leña. Lura encebolada sobre molete crocante de allo
Bar Brasil. Milfollas de polbo con patacas á galega
Bar Timón. Patacas revolconas da avoa
Barbol. Bombón galego
Café-bar Carabela. Zamburiña con salsa mariñeira
Center 2. Salpicón de marisco con vinagre de framboesa
Cervecería El Bruc. Pontevedra vs New York
Cre-Cottê. Xarrete de Tenreira Delicias do Bosque
Hotel Rías Bajas. Zamburiñas con crema de queixo afumado gratinadas con po de xamón.
Hotel-Restaurante Rúas. Espetada moura galega con patacas alioli
Icewolf. Filloa reenchida de polbo da ría e queixo de Arzúa
La Casa de las 5 Puertas. Anaco de vaca
La Espuela. Zamburiña en crema de grelo con crocante ibérico
La Estafeta. Cuncha de mar
La Fábrica. Faceira de porco estufada con quenelle de cremoso de pataca
La Fuga de Blas. Enlatado de mexillón, zamburiña e verduriñas co seu escabeche
La Gramola. Pontepostre
La Platería. Ás de polo ao chile con crema fresca
La Vuelta a la Tortilla. Croquetón de polo e queixo brie
O Cruceiro. Tortilla de pataca e bacallau
O Novo Viñedo. A filloa da avoa
Parador de Turismo Pontevedra. Croquetón de queixo do Cebreiro con marmelo
Pintxoviño. Porca de mar
Pontetapas. Tiras de entrecosto con escamas de sal negro e timbal de pataca con labras de foie
Posada Indiana. Gua_bao Pontevedra_Taiwan
Restaurante Casa Román. Empanada de choco
Restaurante La Cámara. Espetada entremares
Taberna Saudade. Rodolfo na súa dorna (sempre en Galiza)
Taberna Zentola. O polbiño Simón
Tasca O Quente. Broco-mole
The Betsy Flanagan. Faceiras My Way
Tiara. Patacas á importancia con gulas e ameixas

TAPAS CREATIVAS

A Adega dos Avós. Faceira en salsa
Badiana Tapas. Chourizo con ovo e patacas
Boaviña Enoteca. Do Norte ao Sur
Botica Pontevedra. Albarelo de salmón
Café Central. Flor Mextura (México – Italia)
Café-bar Carabela. Rodaballo en salsa verde
Cafetería Orly. Pita de costela de porco
Cafetería Sonata. Vaca vella ou boi?
Casa Verdún. Xoubapizza
El Cafetín de la Alameda. Jack o Lagostino. Imos por partes
Hotel Rías Bajas. Faceira de porco celta sobre cama de castañas e froitos silvestres
La Fuga de Blas. Saquiño de xarrete de vaca galega con cremoso de queixo de tetilla e xamón ibérico
La Quesera. Focaccia celta
La Tienda de Clara. Sabor a mar
La Ultramar. Taco de costela de porco cajun
O Souto Bar Restaurante. Empanada negra de choco
O’Bioco. Mar de regatas
Restaurante Room Pontevedra. Polbo e allo negro
Taberna Saudade. Araucanía
Tabula Rasa. mexillÓNS tigretÓNS
Tapería El Pecado. Paspallás á laranxa sobre niño de pataca palla
Tapería Loaira. Sopa de mar con vermú
The Betsy Flanagan. Ai, que te mole
Verbena. Gofre Verbena
Vetula Ponte. Sabores Vétula

CÓCTELES

Botica Pontevedra. Placebo de Llin
Café Central. Coctail Fusión
Center 2. Cup de froitas Manuel Soto
Cervecería El Bruc. Bananabruc
Icewolf. Mareas baixas
Icewolf. O fogar dos peixes
La Gramola. Follas novas
La Platería. Tequila Platería
Restaurante Room Pontevedra. Aloe mojito
Tapería El Pecado. Espellismo de vainilla
The Betsy Flanagan. Herba da boa
Verbena. A laranxa mecánica
Vetula Ponte. Tango (que me fixeches mal e con todo quérote)