Un total de 42 establecimientos de hostelería de Ourense participarán con diferentes pinchos en la sexta edición del concurso Sabores de Outono que patrocina el Concello con la colaboración de la Unión de Hosteleros de Ourense.
Así, en forma de risotos, timbais, guisos ou empanadillas, os cidadáns poderán degustar e votar polos pinchos preferidos, que oscilarán na súa maioría entre os 1,5 e os 4 euros, ou degustar os menús, entre 17 e 35 euros de prezo. Todos eles deberán, como requisito imprescindible, empregar castañas ou cogumelos como ingrediente das súas receitas.
Nesta edición, haberá innovadores propostas que reflexan a gran imaxinación dos hostaleiros, como a introdución de ortigas, receitas xaponesas ou mesmo pinchos doces. Como estímulo complementario para a restauración, Sabores de Outono incluirá unha xornada de formación, que se celebrará o 21 de outubro.
O presidente da Unión de Hostaleiros Ourensana, Javier Outomuro, alabou a iniciativa, moi ilusionante para fomentar a gastronomía e tamén o turismo. Así mesmo, salientou a gran variedade e cantidade de cogumelos da nosa terra, que este concurso axudou e axuda a pór en valor.