Páginas

Millor Corvo Bueu 2011

Degustación Millo Corvo Bueu

XIII ENCONTRO DEGUSTACIÓN DO MILLO CORVO, festa declarada de INTERÉS TURÍSTICO DE GALICIA
Fechas: Los días 25 de marzo, 2 e 3 de abril.

Esta celebración de artesanía agroalimentaria é a culminación anual dun ciclo de traballo a prol da recuperación deste millo escuro que celebra nesta edición o seu décimo terceiro ano.

• VENRES 25 DE MARZO: MUIÑADA

Onde: Muíño da Presa (Canudo, Meiro - Bueu)
Hora: 10:00 horas e ó longo de toda a xornada.
Pola noite actuacións de música tradicional
Ás 12:00 da noite Conxuro e queimada.

• SÁBADO 2 DE ABRIL

ECOTABERNA: Elaboración de diferentes tapas e pratos elaborados con millo corvo.
Festival “A PAN DE MILLO”
Actuacións de escolas de gaita, pandeireta e baile tradicional

• DOMINGO 3 DE ABRIL

XIII ENCONTRO DEGUSTACIÓN DO MILLO CORVO

o 11:00 - Apertura das carpas gastronómica e de artesanía.
o 12:00 - Presentación da revista A Lingua do Corvo.
o 12:30 - Lectura do pregón
o 12:45 - Actuación musical

o Pola tarde: actuacións musicais, charla-coloquio, obradoiros infantís, etc.

o DURANTE TODO O DÍA:

• ECOTABERNA: Elaboración de receitas elaboradas co millo corvo. Venta de produtos da aldea.
• Degustación de alimentos elaborados co millo corvo.
• Talleres e obradoiros artesanais. Demostracións ao vivo.
• Roteiros guiados aos muíños do Canudo (Meiro – Bueu).
• Proxección de vídeo “Rexurdir do millo corvo. Testemuña dunha tradición”.
• Proxección memorando de actividades.
• Exposición etnográfica.